18.6 C
Amsterdam
woensdag, juni 19, 2024

Laatste Nieuws

Wat is Bitcoin en waarom is het populair?

Ook in 2021 is de populariteit van Bitcoin enorm gestegen. De Bitcoin koers heeft in 2021 een nieuwe all time high gemaakt van ongeveer $65.000, maar zakte daarna ook weer terug onder de $30.000. Na deze dip kruipt de Bitcoin koers weer langzaam omhoog en veel investeerders zijn positief gestemd over de aankomende maanden. Steeds meer mensen beginnen te investeren in de digitale munt en ook onder landen en bedrijven neemt de adoptie steeds meer toe. Op het nieuws komen vaak berichten van enorme stijgingen of dalingen, waardoor de coin voor vele mensen een nieuwe tulpenmanie lijkt. Echter is Bitcoin veel meer dan een speculatief middel om in te investeren. Bitcoin is gebouwd op de vernieuwende blockchain technologie. Hierdoor is geld transparanter en toegankelijker dan ooit! Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin zijn, waardoor vele beleggers Bitcoin zien als een middel tegen inflatie. Valuta’s kunnen immers bijgedrukt worden, terwijl Bitcoin nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin zal hebben.

Het doel van Bitcoin

Doordat Bitcoin dankzij de blockchain technologie multifunctioneel is, heerst er veel discussie over het doel van Bitcoin. Landen en bedrijven beginnen Bitcoin steeds meer als betaalmiddel te zien. Echter zijn er ook partijen die Bitcoin het nieuwe goud noemen. Dit komt door de waarde en schaarste van Bitcoin, net als goud ook deze eigenschappen heeft. Het voordeel van Bitcoin is dat je het overal kan bezitten, doordat je het in een wallet kan bewaren. Hierdoor is Bitcoin vele malen flexibeler. Probeer maar eens 1 miljoen Euro aan goud in het vliegtuig mee te nemen, met Bitcoin is dit mogelijk!

Coin minen

Wat je mening over het doel van Bitcoin ook is, Bitcoin komt niet zomaar in de digitale wereld terecht. De digitale munt is beschikbaar doordat er partijen zijn die de coin minen. Hierbij worden computers aan het werk gezet, waarbij moeilijke wiskundige puzzels worden opgelost. Vroeger was het mogelijk om op je laptop Bitcoin te minen, tegenwoordig kun je dit echter vergeten. Er zijn machines en gebouwen speciaal ontworpen om op een goedkope en effectieve manier Bitcoin te minen. De koers van Bitcoin daalde in de zomer van 2021 enorm, doordat er discussie was over het energieverbruik van Bitcoin. Hierdoor zijn er duurzame initiatieven gekomen, die ervoor zorgen dat het minen van Bitcoin schoner wordt. Onlangs is El Salvador begonnen met het minen van Bitcoin, door lava van een vulkaan te gebruiken!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!