18.6 C
Amsterdam
woensdag, juni 19, 2024

Laatste Nieuws

Een nieuwe auto, dit komt erbij kijken

Ga je een nieuwe auto aanschaffen? Of het nu je eerste auto is of je er al een aantal hebt gehad, het is altijd spannend. Er komen een aantal zaken bij kijken, wil je leasen of kopen? Nieuw of tweedehands? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen.

Voordelen leasen

Leasen betekent eigenlijk dat je een auto ‘huurt’, je betaalt namelijk een maandelijks bedrag voor de auto. Als je hem hebt afbetaalt is hij wel van jou, net als bij een telefoonabonnement. Een groot voordeel van een auto leasen is dat je niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen en je krijgt er ook nog service bij. Zo zit pechhulp vaak inbegrepen, maar ook als je schade rijdt hoef je zelf niet meer voor de kosten op te draaien. Dit zit allemaal bij de prijs in. Je moet wel kunnen aantonen dat je genoeg verdiend om een auto te kunnen leasen, vaak dien je een vast contract te hebben bij je werkgever. Als ondernemer zitten er ook voordelen aan verbonden omdat je het kan gebruiken als auto van de zaak.

Voordelen kopen

Een auto kopen is ook een goede optie als je wat geld hebt gespaard. Als je meteen een nieuwe auto nodig hebt maar je geen spaargeld hebt kun je altijd overwegen om leningen oversluiten te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld je auto financieren bij Findio. Indien je wel voldoende spaargeld hebt kun je ook meteen gaan kopen, je kunt voor een tweedehands auto kiezen of een nieuwe. Een tweedehands auto kan prima zijn, maar let er wel op dat je goed kijkt of er geen mankementen zijn waar de verkoper niks over vertelt. Als je zelf niet zoveel verstand hebt van auto’s, neem dan altijd iemand mee die dat wel heeft. 

Auto uitzoeken

Nu je hebt besloten of je gaat leasen of kopen kun je gaan kijken naar het type auto dat je wilt. Sommigen willen een specifiek merk, terwijl anderen gewoon maar iets willen dat rijdt. Als je op zoek gaat naar een tweedehands auto heb je niet altijd de keuze voor een specifiek merk. Denk in ieder geval na hoeveel je met de auto wil rijden, hoeveel mensen je erin kwijt wilt kunnen en hoeveel brandstof het voertuig gebruikt. Ook de maandelijkse kosten zijn belangrijk om naar te kijken.

Conclusie

Een nieuwe of tweedehands auto kun je kopen of leasen. Hopelijk ben je voldoende geïnformeerd en kun je makkelijker tot een keuze komen. Veel rijplezier! 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!