Jouw telefoon is een waardevol stukje technologie. Het is belangrijk om het te beschermen met een screenprotector om maximale duurzaamheid te garanderen. Een screenprotector kan je telefoon beschermen tegen krassen, barsten en andere schade. In dit blogbericht bespreken we de verschillende soorten screenprotectors en hoe je de juiste kunt kiezen. We zullen ook tips geven over hoe je een screenprotector correct aanbrengt, zodat je de best mogelijke bescherming hebt!
Typen screenprotectors
Er zijn twee hoofdtypen screenprotectors: gehard glas en plastic. Gehard glas is de duurdere optie, maar het is ook duurzamer. Het beschermt je telefoon veel beter tegen krassen en barsten dan een plastic screen protector. Plastic screen protectors zijn minder duur, maar ze zijn niet zo duurzaam. Ze beschermen je telefoon nog wel tegen krassen, maar de kans is groter dat ze barsten als je je telefoon laat vallen of de telefoon een zware stoot te verduren krijgt.
Type telefoon
Bij het kiezen van een screen protector is het belangrijk rekening te houden met het type telefoon dat je hebt. Screenprotectors zijn niet universeel en je moet de juiste kiezen die past bij jouw model telefoon. Als je bijvoorbeeld een iPhone SE 2022 hebt, zal je dus een screenprotector iPhone SE 2022 moeten kopen bij een Samsung Galaxy A53, een screenprotector Samsung Galaxy A53. Er zijn dus verschillende soorten screen protectors voor verschillende soorten telefoons. Er zijn bijvoorbeeld gebogen screen protectors voor telefoons met gebogen schermen. Dus let goed op het merk en model telefoon dat je hebt.
Wat beschermt het beste?
Als je je telefoon optimaal wil beschermen is het beste om voor gehard glas te kiezen. Deze beschermen niet alleen tegen krassen, maar ook tegen een val of een stoot. Kies voor Edge to Edge om de gehele voorzijde van de telefoon te bedekken en te beschermen.
Screenprotector aanbrengen
Als je de juiste screen protector gekozen hebt, is het tijd om hem op je telefoon aan te brengen. Zorg ervoor dat je je scherm goed schoonmaakt voordat je de screen protector aanbrengt, stof is namelijk je grootste vijand bij het plaatsen van je screenprotector. Bij de meeste screenprotectors die je koopt zit een cleaning kit en instructies om het plaatsen. Kom je je er dan nog niet uit, dan zijn ook tal van instructievideo’s online te vinden.
Daar heb je het! Je weet nu welke bescherming het beste is voor een telefoon en waar je op moet letten bij het aanbrengen van de screenprotector voor maximale bescherming van je kostbare telefoon. Door het gebruik van een screenprotector van hoge kwaliteit gaat de levensduur van je telefoon erop vooruit en daarnaast kan het je ook kosten besparen als je telefoon laat vallen en deze niet stuk gaat.