5 C
Amsterdam
maandag, februari 26, 2024

Laatste Nieuws

Zo knap je de voorkant van je huis op

Vaak zijn we veel bezig met de binnenkant van ons huis. Daar komen we natuurlijk het meest en letten we dan ook het meest op. De eettafel is misschien wel toe aan vervanging, de muren in de hal kunnen wel een nieuw laagje verf gebruiken en wellicht heb je bij de nieuwe buren zo’n leuk interieur gezien dat je de hele boel gaat vervangen. Maar denk je ook wel eens aan de buitenkant van je huis? Niet alleen handig wanneer je je huis wilt verkopen, maar ook om achterstallig onderhoud tegen te gaan. En zeg nu zelf, niemand wil toch een huis dat bekend staat als het lelijke eendje van de straat? In dit blog lees je hoe je jouw huis aan de voorkant kunt opknappen en ‘m zo echt kunt laten uitblinken.

Schilderwerk

Iedere woning zou elke 5 tot 8 jaar aan de buitenkant geschilderd moeten worden om achterstallig onderhoud te voorkomen. Doe je dat niet, dan loop je het risico op lekkages, houtrot en een minder aantrekkelijke woning op de markt wanneer je deze wilt verkopen. Het schilderen van kozijnen kun je het best doen wanneer het buiten een graad of 20 is. Niet alleen is dit voor jezelf een fijne temperatuur om in te werken, voornamelijk is dit fijn omdat de verf dan goed droogt en uithard. Je kunt er voor kiezen om het schilderwerk zelf te doen of uit te besteden. Als je het een ander laat doen, laat het schilderwerk dan in een keer doen om kosten te besparen. Indien je liever zelf aan de slag gaat, schuur dan eerst de oude verf weg, zorg dat alles is ontvet en breng dan eerst een grondlaag aan op een stofvrije ondergrond.

Gevelonderhoud

De gevel is hét aanzicht van het huis en bepaalt daarom de algemene uitstraling. Je wilt dan ook echt gaan voor de juiste gevelbekleding. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Zorg ervoor dat het materiaal niet alleen bij je eigen stijl past, maar ook bij het huis zelf. Vergeet daarnaast ook niet het binnendeur kozijn. Onderhoud aan de gevel is erg belangrijk. Ook dit voorkomt achterstallig onderhoud dat leidt tot dure reparaties en zorgt ervoor dat je huis duurzaam is beschermd en langdurig in goede staat blijft. Gevelonderhoud is professioneel vakwerk, laat dit daarom het liefst door een expert uitvoeren.

Garagedeur

Heb jij een eigen garage aan de voorkant van je huis of ben je van plan deze aan te laten bouwen? Dan maakt een nieuwe garagedeur al snel een wereld van verschil. Garagedeuren heb je in allerlei soorten, materialen en kleuren, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wat belangrijk is, is dat je eenheid wilt creëren. Kies bijvoorbeeld een garagedeur in dezelfde materialen als de kozijnen en de voordeur en laat deze in dezelfde kleur of kleurtint maken.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!