18.6 C
Amsterdam
woensdag, juni 19, 2024

Laatste Nieuws

Een beton-look voor in de badkamer is beste trend

De industriële look in interieurontwerp bestaat al tientallen jaren en blijft een populaire keuze voor zowel huiseigenaren als ontwerpers. De esthetiek wordt gecreëerd door het gebruik van ruwe, ongepolijste materialen, zoals beton, metaal en baksteen, gecombineerd met strak, minimalistisch meubilair. Terwijl de industriële look vooral wordt geassocieerd met keukens en woonkamers, heeft hij ook zijn weg gevonden naar de badkamer.

De schoonheid van grondstoffen

Een van de kenmerken van de industriële look is het gebruik van ruwe materialen en de badkamer is daarop geen uitzondering. Beton is een populaire keuze voor werkbladen, muren en vloeren, waardoor de ruimte een ruig, stedelijk gevoel krijgt. Het gebruik van metaal, zoals roestvrij staal, en beton is ook gebruikelijk in industrieel badkamerontwerp, met name voor armaturen zoals wastafels, kranen en douchekoppen. Deze materialen zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een gevoel van textuur en diepte toe aan de ruimte. Een betonlook badkamer is door de trend steeds meer gewild en online is het vrij gemakkelijk om erachter te komen welke soorten beton er eigenlijk zijn, en ook welke look geschikt is voor jouw badkamer! Beton cire kopen betekent niet alleen het beton zelf, maar ook alles wat er nodig is om die betonlook tot stand te brengen, zoals primers, pigment en beton ciré mortel.

Minimalistische inrichting

Een ander kenmerk van de industriële look is de minimalistische esthetiek. Badkamers die in deze stijl zijn ontworpen, hebben vaak strakke lijnen en een sobere, overzichtelijke uitstraling. Dit wordt bereikt door het gebruik van eenvoudige, functionele meubels zoals zwevende planken, gestroomlijnde kasten en eenvoudige verlichtingsarmaturen. De focus ligt op functionaliteit en eenvoud, in plaats van uitgebreide details of sierlijke decoraties.

Omarm blootliggende leidingen en kanalen

Zichtbare leidingen en kanalen zijn een belangrijk element van de industriële look in de badkamer. In plaats van ze te verbergen achter muren of plafondtegels, omarmen ontwerpers ze vaak als onderdeel van de algehele esthetiek. Dit geeft de ruimte een rauw, stedelijk gevoel dat zowel edgy als chic is.

Combineren met tegenovergestelde meubelen

Terwijl de industriële look wordt gekenmerkt door zijn minimalisme, is het ook belangrijk om een ​​paar goedgekozen accessoires toe te voegen om de ruimte tot leven te brengen. Dit kan een opvallende verlichtingsarmatuur, een vintage spiegel of een uniek stuk muurkunst zijn. De sleutel is om accessoires te kiezen die de ruimte aanvullen zonder afbreuk te doen aan de algehele eenvoud.

De industriële look in badkamerdesign is een trend die nog steeds populair is, dankzij de combinatie van ruwe materialen, minimalistisch meubilair en edgy, stedelijke esthetiek. Of je nu een bestaande badkamer renoveert of helemaal opnieuw begint, het integreren van elementen van deze stijl in je ruimte is een geweldige manier om een ​​unieke, functionele en stijlvolle ruimte te creëren.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!