14.7 C
Amsterdam
maandag, juli 15, 2024

Laatste Nieuws

Alles wat je moet weten over mieren bestrijden

Mieren vind je overal op de wereld en beslaan zo'n 15% tot 25% van de biomassa van landdieren. Als we naar Nederland kijken zijn er zo'n 76 soorten bekend. Wist je dat er zelfs al mieren waren tijdens de tijd van de dinosaurussen zo'n 100 miljoen jaar geleden? Net zoals de wespen en bijen behoren mieren tot de vliesvleugeligen. Ondanks dat bijna alle mieren ongevleugeld zijn. En wist je dat mieren elkaar nodig hebben om te overleven? Ze kunnen niet zonder elkaar, met uitzondering van een klein aantal soorten. In dit artikel een paar punten hoe je mieren in je tuin en keuken kunt bestrijden.

Wat te doen tegen mieren in je tuin?

Als je merkt dat je in je tuin mieren hebt kan je niets anders doen dan fors ingrijpen. Je zit toch niet te wachten op een heel mierennest? En als het betekent dat je mieren in je tuin hebt, is het grote kans dat je dat ook hebt in je keuken. Mieren houden van voedsel. Ze bevuilen je hele keuken en dat is wel het laatste wat je wilt. Hoe bestrijd je mieren? Zorg er eerst voor dat je de mieren verkenners uitschakelt. Dit zijn mieren die als eerst op zoek gaan naar voedsel in jouw keuken en het terugbrengen het mierennest in. Zodra dat is gebeurd, volgen de werkende mieren de verkenners. Wees er dus snel bij om de verkenners te elimineren.

Gebruik preventieve maatregel tegen mieren in huis

Er gaat behoorlijk wat tijd in zitten om mieren te bestrijden. Zorg dan ook dat je er vroeg bij bent om mieren in je huis te voorkomen. Dat kan je doen door een aantal preventieve maatregelen te nemen. Doe zoete dingen in afgesloten voorraaddozen. Laat geen voedingsresten achter op de keukentafel of aanrecht. Kit de openingen waar mieren doorheen kunnen komen dicht en zorg dat vuilnisbakken goed afgesloten zijn. Door deze maatregelen te nemen kom je al heel ver in het bestrijden van mieren.

Gebruik bestrijdingsmiddel om mieren tegen te gaan

Als je allerlei preventieve maatregelen hebt genomen, maar nog steeds last hebt van mieren dan is het tijd voor groter geweld. Een goede oplossing is om een biologisch bestrijdingsmiddel te gebruiken die aaltjes bevatten. Aaltjes tegen mieren noemt men ook wel nematoden. Aaltjes werken samen met bacteriën die dodelijk zijn voor de larven van de mieren. Giet het bestrijdingsmiddel in het nest van de mieren en de aaltjes gaan gelijk op zoek naar de larven van de mieren en vergiftigen die. Daardoor vluchten de mieren uit het nest en ben je gauw genoeg van de mieren af.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!