Platform voor de actualiteiten

Blog

Letselschadevergoeding is er niet voor niets

Het lijken Amerikaanse praktijken: een letselschadevergoeding eisen omdat je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander. Toch heb je er in veel gevallen, ook in Nederland, gewoon recht op. De bedragen zullen niet zo exorbitant hoog zijn als in Amerika, maar toch kan ieder beetje je helpen. Want als je serieus letsel hebt opgelopen, dan kost dat geld. Natuurlijk ben je gewoon zelf verzekerd voor je ziekenkosten, de ziekenhuisrekening, de medicijnen, de revalidatie en dergelijke. Maar er komt nog meer bij kijken. Het kan zomaar zijn dat je flink inkomsten misloopt omdat je (tijdelijk) niet aan het werk kunt. Ook kosten de ritjes van en naar het ziekenhuis je veel geld. En wat denk je van de extra hulp die je moet inschakelen? Ook niet gratis. Een letselschadevergoeding kan ervoor zorgen dat je er financieel niet al te veel op achteruit gaat.

Rijk worden van een letselschadevergoeding zit er niet in

Uitglijden over een bananenschil en dan 40 miljoen Euro eisen… Je kan het proberen, maar dat is niet de manier waarop letselschadevergoeding in Nederland werkt. Hier wordt gekeken naar de extra kosten die je moet maken en de gederfde inkomsten. Natuurlijk kunnen deze bedragen flink in de papieren lopen. Maar rijk worden van een letselschadevergoeding? Nee, zo werkt het niet.

Schakel een letselschadeadvocaat in

Natuurlijk kun je proberen om zelf de schade te verhalen bij de veroorzakende partij. Maar dat kost veel tijd en energie. Zowel tijd als energie kun je maar beter in je revalidatie en herstel steken. Er zijn immers mensen die je kunnen helpen deze letselschadevergoeding te verhalen. Daar hoef je niet zelf voor naar de rechtbank of in overleg met de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker. Een letselschadeadvocaat kost jou niets en toch zal hij zijn uiterste best doen om de beste vergoeding mogelijk voor jou te verhalen. Deze advocaat wordt betaald door de tegenpartij.

Letselschade kan ontwrichtend werken

Een kleine onoplettendheid van de veroorzaker kan er zomaar voor zorgen dat jij de rest van je leven met de gebakken peren zit. Je kunt misschien je werk niet meer doen of je moet je huis verbouwen om er te kunnen blijven wonen. Het kan ook zomaar zijn dat je je kinderen vaker naar de kinderopvang moet laten gaan of dat je een particuliere thuishulp moet inschakelen. Het vervelends is en blijft natuurlijk de pijn die je hebt en dat het herstel altijd te langzaam gaat naar je zin. Maar door het inschakelen van een letselschadeadvocaat hoef jij in ieder geval niet na te denken over de "randzaken".

Geef een reactie