Platform voor de actualiteiten

Blog

Met de deur in huis vallen

Ik val maar meteen met de deur in huis: deze blog gaat over deuren. Het eerste wat je tegenkomt wanneer je naar huis gaat, is je deur. Ook voor gasten is dit de eerste indruk van je huis. Daarom wil je natuurlijk dat deze er mooi uit ziet. Maar een goede deur moet niet alleen mooi zijn, hij moet kwaliteit bieden en goed functioneren. Je wil hem graag open doen voor je bezoek, maar tegelijkertijd wil je dat je deur bescherming biedt tegen indringers. Ondanks dat de deur iets is waar we dagelijks mee te maken hebben, is het een zeer weinig besproken onderwerp. Daar brengt deze blog verandering in. Lees hier alles wat je moet weten over deuren!

Deurbeslag

Een deur is mooi, maar zonder deurbeslag heb je er niet zo veel aan. Deurbeslag heb je nodig om de deur te kunnen openen maar ook om de deur op slot te kunnen doen. Dit is dus voor elke deur nodig, en daarom bestaat er een breed scala om uit te kiezen. Door uit één van de vele deursystemen te kiezen, kan je een gevoel van veiligheid en geborgenheid creëren. Deursystemen kunnen verschillen in gewichts- of weerstandsklassen en zijn aan te passen aan individuele wensen en eisen. Er bestaan bijvoorbeeld systemen met een meerpuntssluiting. Dit is een op elkaar afgestemd systeem om te zorgen voor optimale afdichting. Ook zijn er tegenwoordig elektromechanische deursystemen. Hierbij krijg je comfort en veiligheid door simpelweg één knop. Beslagsystemen kunnen op allerlei deuren geïnstalleerd worden. Zo kan je bijvoorbeeld voor een deursysteem met een schuifdeur kiezen. Beslagsystemen zijn gelukkig ook nog eens makkelijk te installeren. Zo staat niets meer in de weg van een fijn en veilig thuis gevoel!

Soorten

Er bestaan verschillende soorten deuren. Welke deur het beste bij je past is afhankelijk van je smaak en de beschikbare ruimte. Zo heb je bijvoorbeeld schuifdeuren. Schuifdeuren laten de ruimte optisch breder lijken. Bovendien zijn ze vaak volledig van glas, waardoor er veel daglicht naar binnen komt. Dit kan een fijn open gevoel aan de ruimte geven, zeker als deze van zichzelf niet erg groot is. Schuifdeuren kunnen ook gemakkelijk gebruikt worden om de ruimte even door te laten luchten. Daarnaast bestaan er ‘gewone’ deuren. Maar ook deze kunnen alsnog veel van elkaar verschillen, bijvoorbeeld in het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Zo heb je bijvoorbeeld deuren van hout of juist van staal. Ook zijn er volledig dichte deuren, of juist deuren met ramen erin. Deze kunnen net als schuifdeuren daglicht doorlaten, wat zorgt voor een open gevoel in de ruimte.

Geef een reactie