Platform voor de actualiteiten

Blog

Een nieuw huis gekocht

Het grote moment is daar. Aanstaande donderdag gaan mijn man en ik een nieuw avontuur aan. We gaan tekenen voor ons droomhuis. De zoektocht begon een halfjaar geleden toen mijn man en ik een kleine erbij kregen en we echt een groter huis moesten gaan vinden. Natuurlijk verliep dit niet zonder slag of stoot.

Discussie

Mijn man en ik zijn het over het algemeen altijd wel met elkaar eens, alleen in dit verhaal was dat niet altijd het geval. Ik heb een smaak van oude schattige huisjes en mijn man vindt vrijstaande moderne huizen weer mooier. Dit is natuurlijk compleet het tegenovergestelde. Dus je vraagt jezelf al af: hoe zijn die twee ooit hun droomhuis tegengekomen. Maar echt waar, het is ons gelukt. Door de discussie zijn we juist op het juiste pad gekomen. We hebben een makelaar ingeschakeld, die ons ging helpen met de zoektocht.

Amsterdam of Haarlem?

De vraag waar we dan uiteindelijk wilde wonen was ook nog een behoorlijk ding. Ik heb een liefde voor Haarlem en mijn man is een echte Amsterdammer. We hebben alle voor- en nadelen naast elkaar gelegd om te kijken waar wij het best ons gezin konden laten opgroeien. Eindstand zijn we er toch achter gekomen dat Haarlem een betere plek is voor jonge kinderen om op te groeien. Ze kunnen natuurlijk altijd zelf de keuze maken later om naar Amsterdam te gaan. Ik ben zelf opgegroeid in Haarlem en het is voor mij de leukste stad in Nederland. Ook lekker dicht bij het strand.

Het huis

Na maanden zoeken zijn we ons droomhuis dan echt tegen gekomen. Het is van buiten een lief oud huis uit de jaren 30, maar aan de binnenkant is het helemaal gemoderniseerd. Een mooi compromis. Het huis is vrij afgelegen van de wijken in Haarlem en om die reden willen wij zeker voor het onzekere toch camera beveiliging installeren. De mannen van Camerabeveiliging.nl hebben hier ons super goed geadviseerd. Nu voel ik mij een stuk veiliger thuis en hoeven de kinderen ook niet meer zo bang te zijn.

Het huis geeft ons weer balans in het leven en hiermee kunnen we vooruitkijken.

Onze nieuwe buren zijn superaardig en ze hebben zelf kleine kittens. De kinderen vonden het geweldig. Ik kan niet wachten totdat de kleine er is. Dan kunnen we heerlijk gaan genieten met z’n vijven in onze te grote tuin. Wie weet komen er wel nieuwe avonturen aan. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Geef een reactie