18.6 C
Amsterdam
woensdag, juni 19, 2024

Laatste Nieuws

Gezond en makkelijk afvallen, kan dat eigenlijk wel?

Wanneer je gezond wil afvallen, kom je vaak in een wirwar terecht van allerlei diëten. Je krijgt nachtmerries over dat je jezelf moet afbeulen, want dat is nou eenmaal wat ze laten zien op tv. Je houdt per definitie niet van sport en eigenlijk heb je daar ook helemaal geen tijd voor in je drukke leventje. Daarnaast vind je water helemaal niet lekker en dus heb je gewoon eigenlijk helemaal geen zin in al die moeite. Maar het kan ook een stuk makkelijker. Kies eens een sport die je wel leuk vindt, zoals dansen in de woonkamer, trampolinespringen of speel tikkertje met je kids. En als je water niet lekker vindt, wissel dan eens af met thee, bouillon of doe een paar stukjes fruit in je water.

Gezond afvallen

Iedereen weet het eigenlijk wel: hoe meer verse producten je gebruikt, hoe beter. Vergeet de zakjes en de pakjes en kies voor verse groenten, vers fruit en verse kruiden. Hoe meer je dat doet, hoe beter het is voor je lichaam. Dus gezond afvallen is zeker mogelijk. Zorg ook dat je niet te snel afvalt, want dan komen de kilo’s veel harder terug. Een á twee kilo per maand is gezond, meer dus niet. Een klein beetje koolhydraten en gezonde vetten zijn daarnaast essentieel voor je lichaam. Dus vergeet al die crashdiëten, want gezond zijn ze niet. Let daarnaast ook op je slaapritme: zorg dat je niet minder dan zeven uur en niet meer dan negen uur op een dag slaapt. Drink en eet daarnaast zo min mogelijk suikers, en zorg uiteraard voor voldoende beweging. Stop met smoesjes en doe het gewoon. Als je er eenmaal mee begint zal je zien dat het niet zo moeilijk is.

Makkelijk afvallen

Er zijn mensen die het fantastisch vinden om een zes-gangendiner te koken. Er zijn ook mensen die liever eten laten bezorgen. Het is maar goed dat we allemaal verschillend zijn. Voor de mensen die graag sporten, maar niet zo graag willen koken is er nu ook een mogelijkheid om gezonde maaltijden te laten bezorgen. Denk hierbij aan vegan kant en klaar maaltijden, waarbij je kan kiezen tussen verschillende, overheerlijke rijstgerechten en lekkere pasta. Maar natuurlijk kan je ook afval maaltijden mét vlees of vis eten, zoals Zalm Teriyaki, of Pasta Beef Paprika Bolognese. Nu heb je dus geen excuus meer om niet te kunnen sporten, want deze maaltijden schelen je een hoop tijd. Het leven is niet perfect, dus streef daar ook niet naar. Maak het jezelf gewoon eens wat makkelijker en gun jezelf wat meer tijd.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!