14.7 C
Amsterdam
zondag, juli 14, 2024

Laatste Nieuws

Geld verdienen met vastgoed? Dit zijn de beste tips voor beginners

Wil je starten met investeren in vastgoed, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dat is niet zo gek, want je komt tegenwoordig om in de zelfbenoemde experts die zogenaamd allemaal het beste weten wat jij met je geld moet doen. Vaak worden er enorm risicovolle projecten geadviseerd of moet je volgens hen samenwerkingen aangaan met mensen in je netwerk met kennis van zaken terwijl deze mensen zich helemaal niet in je netwerk bevinden. Hoe moet je dan in hemelsnaam beginnen? Vraag jij jezelf ook regelmatig af hoe je het beste kunt beginnen met investeren in vastgoed? Lees dan snel verder, want in dit blog lees je tips waar je wél iets aan hebt.

Klein beginnen

Als startend belegger heb je vast grote dromen, plannen en ambities. Dit is ook alleen maar toe te juichen. Wees echter wel realistisch over waar je staat en denk goed na over welke kennis, middelen en netwerken je tot je beschikking hebt. Begin je pas net met in vastgoed investeren? Begin dan klein. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aankopen van een garagebox om deze te verhuren, of koop en verhuur een vakantiehuisje. Zo kun je op een laagdrempelige manier instappen in de markt en rustig aan wennen aan hoe het er op de vastgoedmarkt aan toegaat. Natuurlijk is het investeren in garageboxen of vakantiehuisjes niet hetzelfde als het aanschaffen van woonhuizen om deze vervolgens te verhuren, maar het is een goede manier om te ontdekken met wat voor wet- en regelgeving je allemaal te maken krijgt en wat er nu eigenlijk komt kijken bij het investeren in en verhuren van vastgoed. 

Kijk naar wat je hebt

Veel mensen die beginnen met investeren in vastgoed, slaan deze belangrijke stap over: het kijken naar wat ze al hebben. Beschik je over een eigen woning? Begin dan simpel en kies voor verhuur eigen woning! Dit kun je bijvoorbeeld doen als je op reis gaat, een weekend weg bent, of als je voor een lange periode ergens anders moet verblijven. Zo voorkom je ook direct dubbele kosten!

Samen sterk

Beleggen in vastgoed doe je niet alleen, althans, dat hoeft niet. Je kunt op veel verschillende crowdfunding platforms samen met andere beleggers namelijk, al vanaf relatief lage bedragen, investeren in vastgoed objecten en -projecten. Zo draag je niet zelf het volledige risico én kun je met een lage investering al beginnen met het verdienen aan vastgoed.

Doe je huiswerk

Zorg er altijd voor dat je goed begrijpt waarin je investeert. Doe je huiswerk en bezuinig nooit op inspectiekosten!

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!