4.6 C
Amsterdam
maandag, februari 26, 2024

Laatste Nieuws

Campings aan de Adriatische kust

De Adriatische kust is een kustgebied in het oosten van Italië. Dit gebied wordt samen met de Venetiaanse Riviera ook wel de Costa Verde genoemd, de groene kust. Deze kust wordt gekenmerkt door prachtig uitgestrekte stranden, veel groen en natuur, fijne campings en veel gastvrijheid. Ook met het eten en drinken zit je zeker goed vanwege de rijke Italiaanse keuken voor pizza’s en pasta’s en de verschillende soorten wijn die de streek te bieden heeft. Wat je ook zoekt in een vakantie, met een aangename camping Adriatische kust komen al je wensen voor de vakantie zeker uit. Hier lees je alles over de Adriatische kust en fijne campings om te overnachten.

Wat is er te doen

De Adriatische kust heeft zoals al gezegd een heleboel stranden, dus zwemmen en luieren op het strand is zeker een goede bezigheid in deze regio. Als je niet zo van zonnebaden op het strand houdt, of als je liever ook nog wat andere dingen wil doen, dan ben je aan de Adriatische kust ook aan het goede adres. Er zijn een heleboel actieve dingen die je in deze regio kunt doen, zoals verschillende watersporten in de zee, wandelingen maken, fietsen, varen en nog veel meer. Ook liggen er een heleboel steden in de buurt van de Adriatische kust, die je ook zou kunnen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen met een lange en indrukwekkende geschiedenis zoals Venetië, Florence, Ravenna en Rome. Op deze plaatsen kun je heerlijk cultuur snuiven in de vele musea, bij de architectonische hoogstandjes en met de fijne cultuur.

Campings Adriatische kust

Omdat de Adriatische kust een populaire vakantiebestemming is, is het niet zo gek dat er een heleboel hotels, vakantieparken en campings langs de kust liggen. Hier vind je een aantal fijne campings aan de Adriatische kust.

Marina di Venezia.

De eerste camping aan de Adriatische kust is Marina di Venezia. Deze camping is vernoemd naar de baai van Venetië. Deze camping heeft een heel groot zwembad, goede voorzieningen en veel mogelijkheden tot recreatie, zoals animatie, sport en andere ontspannende bezigheden. Ook heb je bij deze camping de mogelijkheid om verschillende excursies te doen om zo meer van de omgeving te leren kennen.

Union Lido

De tweede camping is Union Lido. Deze camping ligt tussen Venetië en Jesolo in. Deze camping kun je eigenlijk beter omschrijven als een klein dorp dan als een camping, vanwege de vele barretjes, winkels en restaurants. Verder heeft deze camping een heus waterpark passend bij de omgeving, een wellnesscentrum en een eigen sportpark. Bij deze camping kom je dus niks tekort.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!