0.4 C
Amsterdam
zondag, december 3, 2023

Laatste Nieuws

Portemonnee versus pasjeshouder

Iedereen kent het wel en iedereen gebruikt het: de portemonnee. Of maak je toch liever gebruik van een pashouder? Een goed alternatief voor de portemonnee natuurlijk, maar waar gaat de voorkeur eigenlijk naar uit?

Persoonlijke voorkeur

Je persoonlijke voorkeuren spelen allereerst een rol. Ben jij iemand die contant geld links laat liggen en alles liever met de pinpas betaalt? Dan is de kans groot dat de pasjeshouder je grote vriend is. Het is lekker compact en daardoor handig mee te nemen. Een portefeuille leent zich vooral voor mensen die brief- en muntgeld willen kunnen opbergen.

De juiste ruimte kiezen

Naast ruimte voor contant geld is er de mogelijkheid bonnetjes, foto’s en bijvoorbeeld een pijnstiller kwijt te kunnen. Ook is er plek voor kleine sieraden en belangrijke briefjes. Die ruimte is niet aanwezig in een gebruikelijke pasjeshouder. Wel zou een pasjeshouder met extra ruimte, zoals onder andere een zogenoemde “twinwallet”, uitkomst kunnen bieden. De vraag is echter waarom je dit zou verkiezen boven de oude vertrouwde portemonnee.

Handige uitschuiffunctie

Dat zit hem misschien in het feit dat de pasjeshouder samengaat met een handig uitschuifsysteem voor de pasjes. Geen gedoe meer met pasjes die niet zo soepel uit de portefeuille te halen zijn. Dit zal een hoop frustratie schelen bij zowel de klant die moeite heeft het pasje eruit te krijgen als bij de kassamedewerker die nu niet meer hoeft te wachten tot de klant het pasje er eindelijk uit heeft gekregen. Zo verlopen de transacties bij de kassa dus ook nog eens een stuk vlotter.

Voor de een speelt de compactheid de belangrijkste rol en voor de ander is het juist het handige uitschuifsysteem die het hem doet. Hoe je het ook wendt of keert: de cijfers liegen er niet om. De pasjeshouder wordt steeds populairder en biedt daarmee een prima alternatief voor de o zo bekende portemonnee. Deze laatste mag echter niet worden vergeten. De portefeuille blijft toch het handigst voor het meenemen van contant geld (met name veel muntgeld) en sommigen geven simpelweg niet zo veel om de moderne pasjeshouder. Zij houden het liever bij de bekende portemonnee die al jaren het leven van duizenden mensen een stuk gemakkelijker maakt.

Welke van de twee gebruik jij liever? Ga je voor de vertrouwde portemonnees of toch liever voor de nieuwerwetse pasjeshouder? Of misschien heb je wel helemaal geen voorkeur en maakt het je niks uit. Daar is natuurlijk ook helemaal niks mis mee en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!