Platform voor de actualiteiten

Blog

Tips om zelf te beginnen met een game PC samen te stellen.

De droom van iedere echte gamer is natuurlijk het bezitten van de perfecte game PC. Waarschijnlijk ben je ooit begonnen bij een game console zoals een Xbox of een PlayStation. Maar naar mate je het gamen toch steeds meer als een serieuze hobby gaat zien, kun je ervoor kiezen om een ware game PC aan te schaffen. Dit is een speciale computer die helemaal gebouwd is op het kunnen afspelen van games in een zo hoog mogelijke kwaliteit. Zo voorkom je dat een game vast kan lopen, speel je hem in een veel hogere resolutie en zijn er ook veel meer mogelijkheden in de game. Dit klinkt natuurlijk ideaal voor alle ‘die hard’ gamers onder ons. Om het zelfs nog beter te maken is het mogelijk om je eigen game PC samen te stellen. Lees hier een aantal tips hiervoor.

 

Weet wat je wilt voordat je gaat beginnen met samenstellen.

Voordat je gaat beginnen met samenstellen is het aan te raden om te bedenken wat de meest intensieve taak zal zijn die jij gaat uitvoeren met je computer. Het zal namelijk het samenstellen makkelijker maken wanneer jij weet wat je met de computer wilt gaan doen en zo kun je de juiste elementen kiezen voor jouw toekomstige computer. Zo zijn het, bijvoorbeeld, video en foto bewerken voornamelijk processor intensieve taken. Het spelen van games en het 3D teken vraagt meer van je videokaart.

Denk aan de toekomst.

Klinkt gek, want je geeft op dit moment waarschijnlijk al wel wat geld uit aan een nieuwe computer, maar denk bij het samenstellen alvast naar eventuele mogelijkheden voor het uitbreiden. Dit is namelijk veel goedkoper dan een volledig nieuwe te kopen op het moment dat je toe bent aan iets nieuws of toch liever iets zwaardere spellen wilt gaan spelen. Zo hoef je in dat geval maar één of een paar elementen te vervangen in plaats van de hele PC.

Begin bij de basis tijdens het samenstellen.

Met de basis worden de processor, geheugen- en videokaart bedoelt. Dit zijn namelijk de drie meest belangrijke componenten in de computer en zullen de prestaties van jouw game PC bepalen. Daarnaast zal het maken van de andere keuzes, zoals het moederbord, opslag en behuizing, veel makkelijker gaan en overzichtelijker zijn. Als extra tip, zorg dat er bij jou thuis een LAN kabel getrokken is op de plaat waar je wilt gaan gamen. Het gebruik van Wifi tijdens het gamen kan nogal voor flink wat frustraties veroorzaken.

Het klinkt misschien als een flink aantal keuzes die gemaakt moeten worden en waaraan gedacht moet worden, maar zelf een game PC samenstellen is zeker een aanrader!

Geef een reactie