Platform voor de actualiteiten

Blog

De grootste festivals van België

Ook al zit het festivalseizoen er dit jaar niet meer in, kunnen we gelukkig nog wel uitkijken naar volgend seizoen met hopelijk weer genoeg feestjes op de planning. Voor iedereen die alvast vooruit wil denken ga ik het vandaag hebben over een aantal leuke festivals in België. Misschien niet de eerste gedachte waar je aan denkt, maar het land van Manneke Pis en Vlaamse chocola, komt ook zeker op het gebied van festivals en andere feesten goed mee met de wereldtop.

Rock Werchter

Allereerst ga ik het hebben over een festival wat al heel wat jaartjes georganiseerd wordt: Rock Werchter. Het festival, wat plaatsvind in het dorp Werchter werd voor het eerst georganiseerd in 1975. De artiesten die op het festival komen vallen in de categorieën pop en rock, een mengeling van verschillende stijlen die voor jong en oud aantrekkelijk zijn.

Tomorrowland

Voor de echte technoliefhebbers is dit een festival die zeker op het lijstje thuishoort. Het festival, wat zichzelf als een sprookjesachtige ervaring beschrijft, legt niet alleen de focus op grote artiesten zoals Martin Garrix en Armin van Buuren, maar ook de gehele show eromheen wordt van top tot teen verzorgd. Grootse lichtshows, vuurwerk en fantasierijke decors geven de bezoeker een ultieme ervaring. Het begin al bij de uitnodiging, want voor degene die een kaartje hebben kunnen bemachtigen krijgen dit niet simpelweg in de mail, maar via een creatievere manier opgestuurd. De afgelopen jaren zat het ticket bijvoorbeeld in een kleine schatkist die aan huis werd bezorgd. Tomorrowland is zo populair dat het is uitgebreid naar twee weekenden.

Alcatraz

Een hard rock/ metal festival mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. In België heb je het hard rock & metal festival Alcatraz. Het festival staat bekend om het boeken van de meest harde gitaren en drums. Hier lopen dan ook menig hanenkammen en lichamen vol met tattoos rond. Voor de echte fans begint het feest al enkele dagen van tevoren met een heavy metal night waar je middels een combinatieticket gratis naar binnen kan.

Dit zijn drie grote festivals in België, daarnaast heb je er natuurlijk nog veel meer zoals bijvoorbeeld Pukkelpop en Lokerse festival. Let er echter wel op dat (grote) festivals en feesten helaas een bron van drugs en alcohol gebruik zijn. Verslavingszorg staat altijd voor je klaar wanneer je merkt dat het gebruik van alcohol en andere middelen niet meer past binnen een gezonde levensstijl. Durf erover te praten en zoek vooral professionele hulp op, bijvoorbeeld door je aan te melden voor een behandeling alcoholverslaving.

Geef een reactie