Platform voor de actualiteiten

Blog

Nooit meer een gestolen fiets

Nederlanders fietsen overal heen. Naar school, naar werk, naar sport en naar vrienden. We hebben in ons kleine landje meer fietsen dan dat we inwoners hebben en zeker in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht puilen de fietsenrekken uit van de fietsen. In deze steden rijden veel studenten op hun fiets. Helaas is de realiteit ook dat veel fietsen gestolen worden. Zeker in de grote steden hoef je je fiets maar een seconde niet goed vast te maken en hij is plotseling weg. Er zijn wel degelijk manieren om ervoor te zorgen dat je fiets nooit meer gestolen wordt. In dit bespreken we tips om dit te realiseren.

Je fiets goed op slot

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende tip maar toch mag het gezegd worden. Je fiets altijd goed op slot zetten is de eerste belangrijke stap om diefstal te voorkomen. Het is belangrijk dat je dit ook doet wanneer je maar even weg bent van de fiets. Bijvoorbeeld wanneer je de Albert Heijn inloopt om even snel een boodschap te halen. Daarbij wil je je fiets niet alleen op slot zetten met het standaardslot maar ook een ketting gebruiken. Wanneer je de fiets met het frame aan een paal vastmaakt wordt de kans dat de fiets gestolen wordt al een stuk kleiner. Zeker in de grote steden is dit belangrijk.

Neem een tweedehands fiets

Mooie, gloednieuwe fietsen zijn behoorlijk duur en daarom zeer aanlokkelijk voor dieven om te stelen. Maar een oudere fiets wordt al snel overheen gekeken, zeker als die goed op slot is gezet. Kies daarom voor een tweedehands fiets. Tweedehands fietsen zijn sowieso een stuk goedkoper en zeker bij tweedehands fietsen Den Bosch kun je een goede prijs krijgen. Tweedehands fietsen zijn in kleinere dorpen en steden namelijk nog goedkoper dan in de grote steden.

Maak de fiets opvallend

Veel fietsen die worden gestolen worden daarna door dieven weer doorverkocht. Het gebeurt best weleens dat je fiets wordt gestolen in bijvoorbeeld Amsterdam en dat je later iemand op je gestolen fiets voorbij ziet fietsen die hem dan weer gekocht heeft van een zwerver bijvoorbeeld. Het doorverkopen van fietsen wordt voor deze dieven minder aantrekkelijk wanneer de fiets heel erg opvallend is. Een goede tip om een gestolen fiets te voorkomen is daarom om je fiets heel erg opvallend te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door met spraypaint de fiets in gekke kleuren te verven.

Geef een reactie