0.4 C
Amsterdam
zondag, december 3, 2023

Laatste Nieuws

Bitcoin is grootste, maar altcoins stelen de show

De cryptomarkt is misschien wel dé trend van deze eeuw. Met Bitcoin als best presterende asset, die beter presteerde dan bijvoorbeeld Facebook en Tesla, heeft de cryptomarkt een enorme groei in de adoptie meegemaakt. De meeste mensen ontdekken de markt door Bitcoin, maar tegenwoordig zijn het de alternatieve coins die de show stelen. Ondanks de enorme koersstijgingen van Bitcoin, zijn er altcoins die in dezelfde periode harder stijgen. Het eind van het jaar is vaak voor Bitcoin een goede maand. Dit betekent dat de altcoins zoals Cardano en Ethereum ook een goede maand kunnen hebben. In dit artikel behandelen we echter een altcoin die een minder explosieve stijging heeft gekend, maar waar de verwachtingen hoog van zijn.

Het bedrijf Ripple

Eén van de grooste altcoins is XRP, de cryptomunt van het bedrijf Ripple. Ripple maakt het met hun technologie mogelijk om zeer snel en goedkoop transacties uit te voeren. Deze transacties worden met de munt XRP gedaan. Wanneer je een bancaire transactie vanuit Nederland naar bijvoorbeeld Japan wil sturen, zal dit een aantal dagen duren. Wanneer een bank jouw bedrag omzet in XRP en het vervolgens verstuurt naar Japan, is het geld binnen enkele minuten op locatie aanwezig. In Japan kunnen ze vervolgens XRP omzetten naar de gewenste valuta. Deze effectieve methode wordt door verschillende banken al gebruikt. Vele investeerders die geloven in de technologie van Ripple, denken dat het bedrijf de toekomst van het geld is. Dankzij de snelle transacties, denken zij dat over een paar jaar iedereen zijn betalingen met XRP verricht.

Ripple en de rechtszaak

Momenteel is Ripple in een conflict verwikkeld met de SEC, de Amerikaanse toezichthouder van de effectenbeurzen. Dit werd in november 2020 bekend gemaakt, waardoor de koers van XRP een enorm onderuit ging. Waar Bitcoin en andere altcoins explosieve stijgingen meemaakte, bleef de koers van XRP achter. Door de bekendmaking van een mogelijke rechtszaak, besloten enkele handelsplatformen om de digitale munt uit hun assortiment te halen. Een jaar later komt het conflict bijna ten einde en de meeste deskundigen zijn positief ingesteld over de zaak. Wanneer de zaak voor XRP goed verloopt, is de kans groot dat het sentiment toeneemt en handelsplatformen de munt weer opnieuw aanbieden. Deze ontwikkelingen zouden kunnen resulteren in een enorme koersstijging voor de digitale munt van Ripple. Dit blijft echter speculeren. Wanneer je besluit om in XRP te investeren, doe het alleen met geld wat je kans missen.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!