Platform voor de actualiteiten

Blog

Welke computer heb jij nodig?

Tegenwoordig hebben we allemaal wel een computer. Computers worden in het dagelijks leven veel gebruikt. Je hebt computers die geschikt zijn voor dagelijkse taken zoals surfen op het web en het bijhouden van je e-mails, maar er zijn ook computers waar je nog veel meer mee kan. Voor het bewerken van foto’s komt er veel meer bij kijken, om dit te kunnen doen moet je computer over bepaalde eigenschappen beschikken. Computers waar je op kan gamen moeten weer over andere eigenschappen beschikken. Hierdoor zit er veel verschil tussen soorten computers. Het uitkiezen van een nieuwe computer kan hierdoor soms lastig zijn. In dit blog geven we inzichten die goed van pas komen bij het uitkiezen van een nieuwe computer.

School laptop

Een laptop is een kleine computer die je dubbel kan klappen. Doordat deze computer klein is en meestal maar tussen de 1,5-2,5 kilo weegt, kan je hem gemakkelijk meenemen. Laptops zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van €200 en de prijs kan oplopen tot €3000. Als jij je laptop alleen gebruikt voor het maken van verslagen, het bijhouden van je e-mail en Netflix, dan heb je aan een laptop rond de €300 genoeg. Zo’n laptop is relatief goedkoop doordat je geen dure processor nodig hebt voor het uitvoeren van deze taken. Wanneer je studeert neem je je laptop waarschijnlijk vaak mee naar school. Let daarom goed op het gewicht bij het uitkiezen van je school laptop. Naast het meesjouwen van je studieboeken wil je niet ook nog met een zware laptop lopen. Kijk daarom ook goed naar het formaat. Een laptop van 17 inch is vaak wat zwaarder dan een laptop van 13 inch. Het ligt er natuurlijk aan wat je persoonlijk prettig vindt, maar een school laptop met een scherm van 13 tot 15 inch is meestal groot genoeg.

Computer voor fotobewerking

Vind jij het leuk om foto’s te bewerken met programma’s zoals Adobe Photoshop? Deze programma’s zijn wat zwaarder, daarom is het belangrijk dat je een computer uitkiest die deze programma’s aan kan. Je hebt hier een betere processor voor nodig, dus deze laptops zijn wat duurder dan de bovengenoemde school laptops. Het is aan te raden om een laptop of computer met i5 of i7 processor te nemen. Naast de processor zijn er nog meer dingen belangrijk bij het kiezen van een computer voor fotobewerking. Zo is de grote en de kwaliteit van het beeld ook belangrijk. Laat je daarom altijd goed informerend door de verkoper voordat je een dure computer aanschaft.

Game PC

Een game pc is een computer met een extra krachtige processor en een goede videokaart. Hierdoor kan de computer de spellen goed laten draaien. Het is mogelijk een jouw game pc zelf samen te stellen. Je kan je computer helemaal naar jouw wens ontwerpen. Hierdoor kan je kosten besparen op onderdelen die voor jou niet relevant zijn. Met een goede game pc kan je uren achter elkaar gamen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je spel vastloopt of je computer oververhit raakt.

Is je computer aan vervanging toe? Houdt dan rekening met de punten die in dit blog zijn benoemd. Verder is het altijd verstandig om je van tevoren goed in te lezen voordat je een nieuwe computer aanschaft. Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt kan je natuurlijk ook contact opnemen met de klantenservice, zo kunnen je goed op weg helpen bij het kiezen van een nieuwe computer.

Geef een reactie