Platform voor de actualiteiten

Blog

Een paar dagen weg in Arnhem!

Nederland staat vol met mooie steden. Steden met veel overgebleven culturele schatten van de Gouden Eeuw (zoals Amsterdam), moderne steden vol bijzondere architectuur (zoals Rotterdam) of Hanzesteden met een mooie historie (zoals Zutphen). Een Nederlandse stad die meestal niet in de rijtjes van mooiste steden van Nederland voorkomt is Arnhem. Toch heeft ook Arnhem veel te bieden aan de (binnenlandse) toerist. Nu de Corona-crisis ons belet om de landsgrenzen over te gaan, is het een geschikt moment om een stad als Arnhem te ontdekken. In deze blog geef ik tips voor een paar dagen ertussenuit in Arnhem!

Welk hotel kun je het best in verblijven te Arnhem?

Arnhem is zeker de moeite waard om meer dan een dag te verblijven. Bovendien ligt de stad nogal afgelegen. Om deze reden geef ik een tip voor het boeken van een hotel arnhem. Voordeeluitjes heeft het hele jaar rond allerlei acties rondom overnachtingen in hotels. Zo is er op dit moment een aanbieding voor een overnachting in het driesterren-hotel Postillion. Op Voordeeluitjes betaal je 42,50 per persoon voor een overnachting, een uitgebreid ontbijt en een 2-gangendiner. Zo hoef je je over je maaltijden alvast geen zorgen meer te maken. En het belangrijkste is dat de stad van voetbalclub Vitesse, de Rijn en de Eusebiuskerk twee dagen lang aan je voeten ligt!

Een goede uitvalsbasis voor de highlights van Arnhem!

Daarnaast is hotel Postillion ook een goede uitvalsbasis om de hoogtepunten in de regio van Arnhem te ontdekken. De leukste bezienswaardigheden van de stad liggen wat mij betreft namelijk niet in het stadscentrum, maar net daarbuiten. De Hoge Veluwe, het Openluchtmuseum en Burger's Zoo steken er met kop en schouders bovenuit. De Hoge Veluwe en Burger's Zoo zijn naar mijn mening respectievelijk het mooiste natuurgebied en de mooiste dierentuin van Nederland. Het Openluchtmuseum heeft natuurlijk nogal wat concurrentie wat betreft de overige musea in ons land, maar ook deze bezienswaardigheid is zeker een bezoekje waard! Het hotel uit de link van Voordeeluitjes ligt zowel dichtbij Burger's Zoo als het Openluchtmuseum. Ook de Veluwe liggen op slechts een paar kilometer afstand. Zeker met het prille voorjaar op komst zie je hier qua natuurpracht het mooiste wat ons land te bieden heeft. Arnhem staat misschien niet op de traditionele lijstjes van de mooiste steden van ons land, en qua grandeur heeft de stad misschien niet de uitstraling van Amsterdam of Maastricht. Wat betreft de bezienswaardigheden, hoort Arnhem absoluut bij de nationale top!

Geef een reactie