18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 21, 2024

Laatste Nieuws

Wat is het verschil tussen padel en tennis?

Tennis je regelmatig, maar zie je om je heen steeds meer mensen padellen en vraag je je af waarom deze sport zo populair geworden is? Padel is net als tennis een balsport, maar het is wel degelijk een ander spelletje. Tegenwoordig zie je overal om je heen padelbanen verschijnen. Speel bijvoorbeeld in Noord-Holland padel in Hoorn of kies voor padel in Den Bosch als je in Brabant wil spelen. Een padelbaan heeft een andere afmeting, je positie op de baan is anders en je speelt het met andere ballen en rackets. Benieuwd wat hierin het verschil is? Lees dan deze blog! 

Padel- vs tennisbaan

Een padelbaan is een stukje kleiner dan een tennisbaan. Een padelbaan is namelijk 10 bij 20 meter en een tennisbaan 10.97 bij 23,77 meter. Daarnaast is een padelbaan omringd door een hek en glaswanden. Deze zijn onderdeel van het spel. De wanden mag je gebruiken om de bal terug te slaan naar de overkant, maar het hek niet. Het is hierdoor een heel dynamisch spelletje waarbij je al snel spectaculaire punten speelt! 

Positie op de padelbaan vs positie op de tennisbaan

Padel speel je vaak met vier personen, twee tegen twee. Dit is dus hetzelfde als het dubbelspel op de tennisbaan. Bij tennis sta je tijdens een dubbel vaak met 1 aan het net en 1 achterin. Op de padelbaan is dat anders en beweeg je juist evenredig aan elkaar over de baan. Bij padel heb je een aanvalszone, een transitiezone en een verdedigingszone. De aanvalszone bevindt zich aan het net, de verdedigingszone achter de servicelijn en de transitiezone bevindt zich daar tussenin. De transitiezone is eigenlijk de plek waar je zo min mogelijk moet willen staan. 

Padel- vs tennisracket

En padelracket verschilt veel van een tennisracket. We weten allemaal wel hoe een tennisracket eruit ziet, maar een padelracket kan er in het eerste opzicht gek uitzien. Een padelracket heeft geen snaren, maar gaten in het blad. Een padelracket wordt vaak gemaakt van carbon en de lengte is een stuk kleiner dan een tennisracket. Je bent vaak al aardig wat geld kwijt als je een eigen padelracket wil aanschaffen. Gelukkig is het niet direct nodig om je eigen padelracket aan te kopen. Je kunt namelijk vaak op locatie rackets huren zodat je eerst het spelletje een beetje kunt leren kennen. 

Padel- vs tennisballen

Je kunt met tennisballen best padellen, maar er bestaan niet voor niks échte padelballen! Een padelbal is in vergelijking met een tennisbal een stukje kleiner. Hierdoor stuitert deze bal minder hoog waardoor je gemakkelijk lange rally’s krijgt.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!