Platform voor de actualiteiten

Blog

Een rolcontainer maakt je leven gemakkelijker

Als je ondernemer bent, dan moet je aan heel veel dingen denken. Je personeelsplanning, het betalen van je huur, het doen van de bestellingen, noem maar op. Maar waar je waarschijnlijk niet als eerst aan denkt is het afvoeren van je afval. Stel, je hebt een winkel in kinderkleding. Dan zullen veel van de items die je verkoopt verpakt in dozen en in plastic in je magazijn aankomen. Met dozen en plastic kun je in de winkel niet zoveel, en dus zul je die items moeten laten afvoeren. Een rolcontainer huren is dan de meest perfecte optie. Je afval wordt dan afgevoerd en jij hebt er geen omkijken naar.

Een rolcontainer levert uiteindelijk ruimte op

Alle losse rommel, papier, karton en plastic kun je natuurlijk op een grote stapel in een hoek van je magazijn leggen en dan hopen dat het spontaan verdwijnt. Maar zo werkt het niet. Wanneer je voor de meest voorkomende afvalsoorten van jouw onderneming rolcontainers regelt, voldoe je ook nog eens aan alle milieueisen die aan ondernemingen gesteld worden. Een rolcontainer voor papier en karton en een rolcontainer voor plastic zorgen er voor jou voor dat je meer ruimte overhoudt in je magazijn. Je rolt de containers gemakkelijk aan de weg op de ophaaldag. Zo ruimt het weer heerlijk op.

Zelf je afval afvoeren is een kostbare zaak

Bij veel afvalbrengstations kun je als particulier prima terecht met je grofvuil, je overtollige huisraad en je kapotte lampen. Maar als ondernemer zul je voor iedere rit naar het afvalbrengstation extra moeten betalen. En je zult ook nog eens mensen moeten regelen die dit voor jou gaan doen. Of je moet er zelf tijd voor vrij zien te maken. Tijd is geld en dus is dit niet de meest ideale oplossing. In veel gemeentes kun je je aanmelden om meegenomen te worden in de standaard afvalroute, maar ook dat is een kostbare kwestie. Zelf een rolcontainer regelen en daarbij het afvoeren van het afval is vele malen goedkoper en gemakkelijker.

Hou je afval gescheiden

Afval scheiden zorgt ervoor dat er minder grondstoffen te hoeven worden aangesproken om nieuwe materialen te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van papier en karton? Van oud papier en karton kan weer nieuw papier en karton gemaakt worden. Dat scheelt veel bomen, maar ook het proces om van oud papier nieuw papier te maken is een stuk minder belastend voor het milieu. Regel dus een rolcontainer voor het afvoeren en recyclen van je oud papier en karton. Samen voor een beter milieu!

Geef een reactie