14.7 C
Amsterdam
zondag, juli 14, 2024

Laatste Nieuws

Met de hond op vakantie? Kies de juiste dieren verzekering!

Het is eigenlijk gek dat we onszelf, ons huis, de auto en zelfs potentiële inzittenden van die auto verzekeren tegen al het slechte dat zou kunnen gebeuren en dat we onze huisdieren vergeten te verzekeren. Huisdieren zijn voor veel mensen onderdeel van het gezin. Het is dus niet zo vreemd om voor die huisdieren een dieren verzekering af te sluiten. Deze dieren verzekering zorgt ervoor dat je je huisdieren alle zorg kunt geven die zij nodig hebben, zonder dat jij daardoor in de financiële problemen komt. Een dieren verzekering afsluiten is steeds meer gebruikelijk, ook voor als je je huisdier wilt meenemen op reis.

Geldt een dieren verzekering ook in het buitenland?

Gaat je hond fijn met je mee naar het buitenland? Dan is het slim om voor dit dier een aanvullende reisdekking af te sluiten. Deze geldt ook in het buitenland en zo is je hond, net als jij met je reisverzekering, goed verzekerd tegen wat er onderweg ook maar kan voorvallen. Stapt je hond op een ver strand op een zee-egel? Dan kun je zonder problemen met hem naar de lokale dierenkliniek om dat pootje te laten behandelen. Dat geeft een gerust gevoel en het maakt ook nog eens dat je nog meer kunt genieten van je vakantie!

Wat als je hond op vakantie wordt gebeten door een andere hond?

Ook dan kun je gebruik maken van de dieren verzekering. Het is dan wel verstandig om na te gaan of de tegenpartij een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Het kan zijn dat de medische kosten voor de behandeling van je hond dan verhaald worden op de tegenpartij. Het is daarom ook belangrijk om, als je een hond of een kat hebt, altijd een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een kat (maar ook hond) in het nauw maakt rare sprongen en kan zomaar iemand verwonden of een eigendom kapot maken.

Een aansprakelijkheidsverzekering is er niet alleen voor je huisdier

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is er ook voor jou en de rest van je gezin. Spelen je kinderen graag buiten? Dan kan het zomaar zijn dat ze, tijdens het verstoppertje spelen, in de tuin van de buren belanden en daar per ongeluk schade aanrichten. Werk jij bij mensen thuis en heb je een vaas laten vallen? Ook dan springt de aansprakelijkheidsverzekering in. Let op: deze aansprakelijkheidsverzekering staat los van de WA verzekering die je afsluit voor je auto. De wettelijke aansprakelijkheid is de minimale verzekering die je afsluit voor je auto. Die heeft niets te maken met ballen door ruiten, gebeten honden of kapotte vazen!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!