7.8 C
Amsterdam
woensdag, april 24, 2024

Laatste Nieuws

Waarom is het van belang dat er alleen nog maar duurzame palmolie gebruikt wordt?

Er zijn erg veel verschillende manieren waarop de mens een negatieve invloed heeft op onze planeet. Sommige van deze manieren waren al jaren bekend en andere worden nu pas ontdekt. Het is in ieder geval van belang dat iedereen zijn of haar best doet om de aarde zo veel mogelijk te sparen. Dat is erg belangrijk aangezien zowel de dieren de dupe zijn van de consumpties van de mens, maar uiteindelijk ook de mensen zelf. Daarom is het zaak om eens goed te kijken naar wat jij zou kunnen doen om de aarde zo min mogelijk te belasten. 

Op dit soort gebieden komen de meeste mensen met ideeën als minder de auto gebruiken en de verwarming wat lager zetten. Dit zijn zeer goede initiatieven en zet deze ook zeker voort, maar er zijn ook andere manieren waarop mensen de aarde belasten. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er veel grondstoffen zijn die gebruikt worden in allerlei voedingsmiddelen die een zeer negatieve impact op de natuur hebben. Palmolie is hier een goed voorbeeld van. Dit is een soort olie die in erg veel verschillende voedingsmiddelen gebruikt wordt. De kans is zeer groot dat jij iedere dag een product nuttigt waar deze olie voor wordt gebruikt. 

Waarom heeft palmolie een negatieve impact op het milieu?

Het is bij veel mensen nog niet bekend dat palmolie iets is wat niet goed is voor het milieu. De laatste jaren is hier al wel steeds meer aandacht voor gekomen en dat is niet voor niets. Het is namelijk zo dat voor het produceren van palmolie grote stukken bos worden gekapt. Deze bossen hebben honderden jaren nodig gehad om zich te ontwikkelen tot de bossen die het nu zijn. Dit wordt dan in een korte tijd volledig afgebroken voor het produceren van palmolie. Dat is zonde en bovendien erg slecht voor de natuur. Bomen nemen namelijk koolstofdioxide op en slaan dit als het ware op tot de boom dood is. Dit proces zorgt er ook voor dat er nieuw zuurstof gemaakt wordt. Daarom is het van belang dat dit zo veel mogelijk behouden blijft. 

Duurzame palmolie gebruiken

Palmolie wordt in zo veel producten gebruikt dat het in principe onmisbaar is. Daarom is het voor van belang om eens te kijken naar de vraag: ‘what is palm oil used for?’ Daarnaast is het zaak om zo veel mogelijk palmolie te gebruiken die duurzaam geproduceerd wordt. Dat betekent dat er geen oude stukken bos voor gekapt worden, maar dat er speciaal aangelegde plantages gebruikt worden. Hierdoor wordt de leefomgeving van bepaalde diersoorten niet verstoord en blijven de oude bossen behouden.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!