18 C
Amsterdam
woensdag, juni 19, 2024

Laatste Nieuws

Verwen jouw kat eens extra

Je bent helemaal gek op jouw kat. Met goede redenen ook; katten zijn lieve, trouwe én aanhankelijke huisdieren, wat mensen die het niet zo op katten hebben je ook vertellen. Dus, jij houdt van je kat, en wil het beestje graag wat extra verwennen. Hoe zorg je nu extra goed voor je kat? Is dat door een nieuw kattenluik, bijvoorbeeld zo’n kattenluik met microchip, te installeren? Of zit er meer achter dan dat? 

Jouw kat 

Allereerst is het goed om je kat te leren kennen. Iedere kat heeft natuurlijk sowieso een persoonlijkheid, maar ook verschillende kattenrassen hebben verschillende trekjes. Het is goed om te weten wat de algemene trekjes van jouw kattenras zijn. Mocht jouw binnenkat bijvoorbeeld veel onrustiger zijn dan die van je buurvrouw, dan kan het zomaar zijn dat je een Britse korthaar hebt; een kattenras dat van nature een buitenkat is, een boerderijkat zelfs. Eentje die graag buiten wil zijn en er eigenlijk niet op gemaakt is om altijd in een huis te wonen. Die kat wil jagen, ontdekken en buiten slapen. Leer je kat dus, zowel op het individuele beestje als op het grotere plaatje, eerst kennen. Zo weet je meteen of je je kat überhaupt blij maakt met iets als een kattenluikje of een nieuw speeltje. Wie weet kijkt je kat niet op of om als je met het verkeerde thuiskomt; iets wat een andere kat dan weer heel leuk zou vinden. 

De kattenexperience

Er zijn alsnog een paar universele dingen die bijna elke kat fijn vindt. Sowieso is goede basisverzorging belangrijk; zorg ervoor dat je kat lekker en gezond eet en genoeg beweging krijgt. Dit is zeker bij binnen -en luie katten een prioriteit, omdat ze niet van nature veel rennen of klimmen. Zorg er ook voor dat de uiterlijke verzorging van je kat on point is; langharige katten moeten bijvoorbeeld regelmatig geborsteld worden om de mattering van de vacht tegen te gaan. Ook is kattenkruid iets waar bijna elke kat blij van wordt; hier zitten bepaalde oliën in die een euforisch effect hebben op je kat. Ook iets als een kattenluikje kan dus heel fijn zijn; zo geef je je kat de vrijheid om te doen waar ze zin in hebben. 

 

Dát is bij katten nog altijd het belangrijkste; de vrijheid om gezond en gelukkig te doen waar ze zin in hebben. Dus, wees extra lief voor je kat en knuffel hem of haar lekker veel, áls ‘ie daar van houdt. Laat hem anders liefdevol met rust. 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Niet Missen!