Patreon neemt donatieplatform voor grote makers over

Patreon heeft Memberful voor een onbekend bedrag overgenomen. Beide bedrijven begaven zich al in hetzelfde speelveld, maar waar Patreon zich focust op individuen, houdt Memberful zich bezig met grotere makers (o.a. Gimlet Media en Stratechery). Voor nu verandert er volgens Patreon niet veel aan Memberful. Wel overweegt het een functie te ontwikkelen waarmee makers makkelijker tussen de twee platforms kunnen schakelen. De overname komt in een tijd dat giganten als YouTube en Facebook ook functies uitrollen die betaalde abonnementen mogelijk maken. Het belangrijkste doel van deze bedrijven is d met de verkoop van advertenties. Een voordeel voor Patreon en Memberful, is dat deze bedrijven vooral advertenties willen verkopen, zegt oprichter Drew Strojny. ‘Wij hebben juist als doel om meer geld voor jou binnen te halen, omdat wij op die manier weer geld verdienen.’