Hoofdredacteur Zach Seward praat met Poynter over het succes van Quartz

De basis van het succes van Quartz is, volgens hoofdredacteur Zach Seward, simpelweg ‘een goed idee’. ‘We richten ons op het uitleggen van dingen – niet per se op onderzoek doen of gebeurtenissen.’ En dus hoeft Quartz niet mee in de waan van de dag. ‘Niet alles is interessant – dat geldt soms zelfs voor hele industrie├źn.’ Traditionele onderwerpen als tech en media worden behandeld op een niet-traditionele manier. Zo was een belangrijk onderwerp ‘the next billion’, over mensen die voor het eerst online gaan. ‘Dat is multidisciplinair… Een verhaal over tech, maar ook over finance en gezondheidszorg.’ Het blijkt een succes; verwacht wordt dat Quartz dit jaar een groei van 25 tot 30 procent zal doormaken. Een gevolg van het format, maar ook een slim verdienmodel, denkt Seward: goede sponsorboodschappen en native advertising, gemaakt in eigen studio en in samenwerking met de adverteerder.