NU.nl is tevreden met herinvoering NUjij: veel werk, maar de discussie is inhoudelijker geworden

De reacties op NUjij voegen volgens redactiechef Colin van Hoek ‘inhoudelijk echt iets toe’. ‘Gebruikers stellen vaak terechte vragen, en dat is dan voor ons reden om een bericht aan te vullen met nieuwe informatie of iets te verduidelijken’. Op die manier leiden sommige reacties tot ideeën voor nieuwe stukken. Over het algemeen zijn twee redacteuren bezig met het modereren van de reacties. ’s Nachts gaat NUjij tijdelijk op slot. Gebruikers kunnen dan nog wel reacties plaatsen, maar die worden pas ’s ochtends gecontroleerd en geplaatst. ‘Zo voorkomen we dat er ’s nachts shit gepubliceerd wordt en we ’s ochtends moeten puinruimen.’ Kortom: NUjij is veel werk, maar zorgt wel voor inhoudelijke discussies. ‘Vroeger was NUjij een forum waar iedereen zelf topics kon maken. Nu kun je alleen nog reageren onder een artikel. En dankzij de woordenfilters voorkomen we veel gedoe. Dat maakt het nu wel behapbaar.’