Twitter lokt uitgevers die door het Facebook-algoritme zijn weggejaagd met speciale website

Twitter rolt binnenkort een website uit die kleine uitgevers moet leren hoe zij content moeten produceren op Twitter en hoe zij hier dan geld mee kunnen verdienen. Dat onthulde Twitters ‘vp of emerging content products’ Mike Park. Hiermee hoopt Twitter de uitgevers te omarmen die juist door Facebook zijn weggejaagd. Met grotere uitgevers gaat Twitter al samenwerkingen aan, waar onder andere video’s en ‘originals’ uit voortkomen. Voor kleine uitgevers is dit niet mogelijk, en precies dat gat wil het bedrijf met dit initiatief opvullen. De site is vergelijkbaar met een initiatief van Facebook, dat in 2014 een soortgelijke site lanceerde. Zo zijn op beide pagina’s ‘how to’-video’s, blogs en case studies van grotere samenwerkingen te vinden.