CBS-cijfers: 29% van de jongvolwassenen zegt verslaafd te zijn aan sociale media

Tien procent van de Nederlanders zegt verslaafd te zijn aan sociale media, blijkt uit onderzoek van het CBS. Binnen de groep 18 tot 25-jarigen gaat dit om 28,7 procent. Dat is een toename van tien procent ten opzichte van twee jaar daarvoor. In alle andere leeftijdsgroepen ligt dit percentage een stuk lager: de ‘nummer 2’ is de groep 25 tot 35-jarigen (16,7%). Ook de tijd die jongvolwassenen (18-25 jaar) aan sociale media bestede is sinds 2015 toegenomen. In 2015 zei nog 17 procent van die groep 3 tot 5 uur per dag aan sociale media te besteden en was 9 procent van die groep er 5 tot 10 uur actief. Inmiddels liggen beide percentages hoger: respectievelijk 29 en 9 procent. Dat is meer dan in alle andere leeftijdsgroepen. Volgens het onderzoek is inmiddels 85 procent van de Nederlanders actief op sociale media.