The New York Times bewaart oude online artikelen precies zoals ze er ooit uit zagen

De website van the New York Times gaat over op een nieuw systeem. Dat geldt ook voor het archief, maar bij zulke veranderingen gaan er nog al eens gegevens van originele artikelen verloren . In een poging dat te voorkomen en juist ook de oude webpagina’s (inclusief lettertypes, foto’s en andere vormgevingselementen) te behouden archiveert the Times allerlei oude pagina’s precies zoals ze ooit werden gemaakt. Een groot deel van die oude pagina’s zijn overgezet op archive.nytimes.com, en zo kun je dus precies zien hoe bijvoorbeeld de originele online berichtgeving over 9/11 er ook alweer uitzag. Het archief dient zo niet alleen als bron van informatie over vroegere nieuwsgebeurtenissen, maar geeft ook een beeld van hoe de manier waarop online verhalen worden weergegeven in de loop van de tijd veranderde.