In twee jaar verzamelde De Correspondent al 1.350 experts (and counting) die vanuit hun expertise meepraten over vanalles – en zo ook weer goede ideeën opleveren

Als reactie op het project ‘3.000 leraren weten meer dan één correspondent Onderwijs’, dat De Correspondent twee jaar geleden startte, hebben inmiddels 1.350 leden zich als expert gemeld. Dat zijn niet alleen leraren: iedereen met een expertise kan zich aanmelden. Die expertise wordt dan gecheckt, en vervolgens kunnen mensen onder artikelen reageren vanuit die expertise. Het blijkt een succes. Inmiddels hebben 210.000 mensen de negen themapagina’s bezocht en leverden de 1.350 experts bij elkaar 22.000 bijdragen. Daar zijn ze bij De Correspondent heel blij mee, zegt projectleider René Clerc. “Het aantal bijdragen van mensen met een geverifieerde functietitel is in een half jaar verdubbeld. Het laat zien dat deze functie aanslaat, dat mensen veel vanuit hun expertise bijdragen.” De bijdragen van experts worden vervolgens weer gebruikt door De Correspondent . “Nieuwe ideeën komen alleen maar naar boven als mensen iets leuk vinden, of ertoe worden aangezet hun kennis te delen.”