Met Times in Person houdt de New York Times contact met lokale gemeenschappen en hun lokale problemen

Als onderdeel van ‘Times in Person gaan journalisten af en toe terug naar een gebied waar zij eerder over schrijven, om daar in een panel in discussie te gaan met locals. Zo wil de krant reporters onderdeel maken van gemeenschappen waar zij al eerder over hebben geschreven. National editor Marc Lacey: “In plaats van dat redacteuren in New York bepalen waarover we schrijven, halen we zo onze inspiratie uit lokale gemeenschappen. We vragen daar welke problemen The Times volgens hen moet onderzoeken”. Dat is fijn voor deze gemeenschappen, maar ook voor de krant: “We krijgen een hoop positieve feedback van mensen die zeggen The Times meer te waarderen. Ook als ze het niet met ons eens zijn, hebben ze waardering voor het feit dat we er waren en naar hen luisterden.”