Henk van der Aa (eindredacteur Brandpunt+) over de veranderingen binnen Brandpunt: van ‘moord en brand’ naar constructieve journalistiek

Er gaat een hoop veranderen bij Brandpunt. Volkskrant spreekt met Henk van der Aa, eindredacteur van Brandpunt+. De focus op verslaggeving van rampen verandert naar een focus op ‘constructieve journalistiek’: verslaggeving op een positieve(re) manier, over vooruitgang, oplossingen en inspirerende verhalen. “De grote problemen in de wereld stippen we nog steeds aan. Alleen voegen we er naast de vijf w’s – wie, wat, waar, wanneer, waarom – een extra vraag aan toe: wat nu? En plaatsen we verhalen in een bredere context”, aldus Van der Aa. De inspiratie komt van Brandpunt+, eerst alleen een website waar deze formule al werd toegepast. Nu gaat de hele Brandpunt-redactie verder onder die naam.