EU-taskforce tegen nepnieuws bestempelt TPO-reportage als nepnieuws (en ook de NPO, De Gelderlander en GeenStijl staan op de zwarte lijst)

  • Een reportage van Chris Aalberts werd gisteren beoordeeld als nepnieuws. De reden: in de reportage, waarin hij schreef over een lezing van Thierry Baudet over Oekraïne, citeerde hij ‘dubieuze mensen’.
  • De boosdoener: de EU-taskforce ‘EU vs Disinfo’, die op nepnieuws jaagt. Wel heel grondig, want naast The Post Online (waarvoor Chris Aalberts zijn reportage maakte) staan ook GeenStijl, NPO en De Gelderlander op de lijst van de taskforce.
  • Later bleek dat Aalberts reportage (net als een kritisch stuk van GeenStijl over een lezing van Petro Porosjenko) is op  aan de taskforce waren getipt door een Oekraïense ngo die inititieven uit het land in de EU stimuleert.
  • SP-kamerlid Ronald van Raak roept minister Ollongren op verhaal te halen bij de taskforce.