Nederlandse redacties zagen het Facebook-plan wel aankomen en kijken daarom (al een tijdje) verder dan Facebook

Het nieuwe plan van Facebook toont maar weer aan hoe belangrijk het is om niet afhankelijk te zijn van één medium. “We zitten dan ook op meer sociale platforms dan Facebook alleen. En hebben daarnaast een ijzersterke app en site”, aldus Jonna ter Veer van NOS op 3. LINDAnieuws-chef Merijn Henfling geeft toe veel te hebben gehad aan Facebook, maar denkt nu op eigen benen te kunnen staan. “In het begin, vier jaar geleden, kwam negentig procent van ons verkeer via Facebook, nu is dat nog zo’n zestig procent.” Conclusie: Inzetten op meerdere kanalen. Instagram (Stories) is populair, maar ook Snapchat en YouTube. “En mogelijk moeten we ook gaan kijken naar Vimeo”, aldus Jonna ter Veer.