Het nieuwsoverzicht van Facebook gaat op de schop: meer focus op ‘sociale interactie’ ten koste van ‘relevante content’

Oke, er is (nog) geen sprake van de gevreesde aparte tijdlijnen, maar dat er veel gaat veranderen in je nieuwsfeed is duidelijk. Mark Zuckerberg kondigt op zijn Facebookpagina aan dat Facebook zich verplaatst van een focus op relevante content naar sociale interactie. Gebruikers zullen in hun nieuwsoverzicht meer berichten van vrienden en uit groepen zien. Berichten van bedrijven, merken en media krijgen minder aandacht – tenzij de berichten ‘betekenisvolle interacties’ teweegbrengen. Live-video’s worden om die reden waarschijnlijk juist belangrijker (want 6x meer interactie dan ‘normale’ video’s). Dat de tijd die een gebruiker op Facebook doorbrengt waarschijnlijk afneemt, neemt Zuckerberg naar eigen zeggen voor lief omdat “de tijd die je er wel doorbrengt, waardevoller zal zijn.”