Google-baas Sundar Pichai in gesprek met het AD: “Ik zie kunstmatige intelligentie als de grootste kans die we als mensheid hebben”

Het AD sprak Sundar Pichai in het Google-hoofdkantoor in Sillicon Valley. Het gesprek gaat lang overTensorFlow, het opensourceprogramma van Google dat bedrijven zelf aan de slag laat gaan met AI. Hoewel hij de risico’s van steeds intelligentere machines erkent (“als maatschappij moeten we ons in een vroeg stadium voorbereiden”), ziet hij vooral kansen. “Technologie verandert levens, ik ben ervan overtuigd dat technologie veel meer goed voor de wereld kan doen dan mensen zich kunnen voorstellen.” Maar zo’n vaart loopt het ook weer niet: “Het gaat snel, maar minder snel dan mensen denken. De intelligentste systemen kunnen nog niet lezen als een basisschoolleerling van 7 tot 9 jaar oud. Als we dat niveau komend decennium bereiken, is dat een grote doorbraak.”