Bij The New Yorker betekenen meer nieuwsbriefabonnees meer betalende lezers. Daarom is er nu een nieuwsbrief-chef in dienst

Bij The New Yorker zijn nieuwsbrieven zo’n belangrijk onderdeel van hun online strategie, dat er iemand is aangenomen die zich daar volledig op mag focussen.  Uit data-analyse bleek dat een abonnement op een nieuwsbrief de belangrijkste indicator is in de voorspelling of iemand een abonnee wordt van het tijdschrift. Daarom ligt de focus op kwaliteit, die newsletter director Dan Oshinsky moet gaan waarborgen. Hij wil de komende tijd onderzoeken hoe het tijdschrift de lezers in Australië, Groot-Brittannië en Canada het best kan bedienen, en experimenteren met content in nieuwsbrieven die lezers niet per se naar de site moet sturen (bijvoorbeeld door exclusieve content in de nieuwsbrief op te nemen).