YouTube reageert op ‘zelfmoordvlog’ van Logan Paul, en voor een reactie waar ze lang over na konden denken heeft het niet heel veel om het lijf

De video leidde anderhalve week geleden tot woede binnen en buiten de vlogcommunity. De populaire 22-jarige vlogger Paul filmde in het Japanse ‘zelfmoordbos’ het levenloze lichaam van een man. YouTube reageerde dinsdagavond Nederlandse tijd met een vijftal tweets, waarin het zegt ontdaan te zijn geweest door de video. “Zelfmoord is geen grap, en mag niet worden gebruikt om views te genereren. (…) We verwachten beter van makers die hun community via YouTube opbouwen. Het kanaal [van Logan] schond onze richtlijnen, waarop we hebben ingespeeld, en we kijken momenteel naar verdere represailles.” YouTube geeft toe dat deze inhoudelijke reactie rijkelijk laat is. In een eerdere reactie bleef het bedrijf erg op de vlakte. Veel critici willen dat YouTube acties als deze concreet afstraft met bijvoorbeeld een tijdelijke ban.