Het Stimuleringsfonds herziet zijn innovatieregeling: niet zomaar meer grote subsidiebedragen voor start-ups

“Subsidie is zilver, begeleiding is goud”, aldus het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, dat innovatieve journalistieke ideeën op een andere manier gaat steunen. Voorheen werd in één keer een flink bedrag (gemiddeld 50k) uitgekeerd. In de plaats van deze Innovatieregeling komt nu de ‘SVDJ Accelerator’. De nadruk ligt hierbij op coaching en begeleiding, en along the way wordt gekeken welke financiële steun er nodig is om stappen te kunnen zetten. Deze benadering zou beter aansluiten op hoe innovatie ‘werkt’ en de onzekerheid die erbij hoort. Van de Innovatieregeling maakten de laatste jaren startups als Blendle, De Correspondent, Yournalism en LocalFocus gebruik, en bestaande media als NU.nl en BNR. Aanmelden voor de nieuwe ronde kan vanaf 15 januari.