Het Facebook Journalism Project heeft de relatie van nieuwsmedia met Facebook iets verbeterd (maar het blijft behelpen)

Facebook wil met het project zijn band met nieuwsmedia warmer maken, onder meer door etentjes te organiseren waar zowel Facebook-developers als uitgevers bij zijn. De etentjes zijn bedoeld om nieuwsmedia in the loop te houden over de ontwikkelingen en ze een kans geven om vroeg feedback te geven. Dat initiatief werkt half: sommige deelnemers zijn blij dat er tegenwoordig überhaupt persoonlijk contact is – aangezien de relatie met Facebook voorheen extreem afstandelijk was. Maar behalve die genoeglijke get-togethers gebeurt er weinig substantieels. “Ik weet niet of we echt meer inspraak hebben gekregen in de producten die Facebook ontwikkelt. Maar in elk geval mogen we tegenwoordig meedoen aan een deel van de discussie”, aldus één van de deelnemende uitgevers.