BBC-journaliste legt functie neer omdat ze minder betaald krijgt dan mannelijke collega’s, schrijft brief over discriminatie op de werkvloer

Carrie Gracie werkte ruim 30 jaar voor de BBC, de laatste jaren als China-redacteur. Ze kreeg in die functie een derde minder betaald dan mannelijke buitenlandredacteuren, en haar verzoek om dit recht te trekken werd niet ingewilligd, schrijft ze in een brief aan het BBC-publiek. Volgens Gracie worden vrouwelijke BBC-journalisten stelselmatig onderbetaald, waarmee de Beeb discriminatiewetten breekt. Vorig jaar ontstonden er protesten in de nieuwsorganisatie, nadat het jaarverslag liet zien dat er inderdaad sprake is van een ‘gender pay gap’. Gracie voorspelt dat meer vrouwen om die reden in de toekomst de BBC zullen verlaten. De zender zegt in een reactie dat er geen sprake is van discriminatie en dat het bedrijf het qua pay gap minder slecht doet dan andere media. Overigens blijft Gracie bij de BBC werken, maar op een andere afdeling, het 24-uurskanaal van de zender. Daar krijgt ze naar eigen wél fatsoenlijk betaald.