Tien jaar na het neerhalen van de vorige, kiest The Atlantic opnieuw voor een betaalmuur

Vanaf januari kunnen bezoekers tien artikelen per maand gratis lezen, daarna is het voorbij met de pret. Volgens het Amerikaanse highbrow-maandblad zelf lezen maandelijks een miljoen mensen meer dan die tien stukken per maand. De hoop is dat een groot deel daarvan een online only-abonnement neemt, tegen een prijs vergelijkbaar met die van “een fairly nice¬†kop koffie”. Tot 2008 had The Atlantic ook al een betaalmuur – destijds kostte online toegang nog bijna 25 dollar. De muur werd toen neergehaald om meer verkeer en advertentiedollars te genereren. Nu dat model implodeert, keert het blad zich weer richting de lezer.¬†The Atlantic ligt trouwens op koers ligt om dit jaar meer winst te maken dan in 2016, dus een paniekmove lijkt het niet.