Twitter voert meer gebruiksregels tegen haat en intimidatie in, terwijl het probleem vooral lijkt dat de bestaande regels niet goed gehandhaafd worden

Zo zijn ‘symbolen en termen van haat’ in bio’s en gebruikersnamen voortaan verboden. Ook worden gebruikers die in de echte wereld betrokken zijn bij een organisatie die geweld propageert, geweerd. Deze regels kunnen leiden tot het verwijderen van bijvoorbeeld neonazi-accounts. Of de nieuwe regels de massale kritiek op Twitter zullen doen verstommen is de vraag. Het probleem is namelijk ook dat het de al bestaande regels niet streng genoeg naleeft. Dagelijks vragen gebruikers zich af waarom Twitter hun verzoeken tot optreden tegen haatdragende tweets afwijst.

Update: De nieuwe regels blijken geen losse flodders: de accounts van twee politieke leiders van de extreemrechtse partij Britain First zijn vandaag geëlimineerd. Een van hen werd onlangs geretweet door Donald Trump. (Waarbij het ging om fake anti-moslimvideo’s.)