Britse mediabedrijven verliezen gemiddeld 6 ton door adblockers en nemen steeds gekkere maatregelen

In Groot-Brittannië lopen mediabedrijven jaarlijks gemiddeld zo’n 600.000 euro mis door sitebezoekers die een adblocker gebruiken. De Britse Association of Online Publishers kwam daar achter tijdens een rondgang langs 40 mediabedrijven, waaronder The Guardian en The Telegraph. Sommige mediabedrijven willen nu experimenteren met een ‘hard block’. Je krijgt dan pas toegang tot de website als je je adblocker uitschakelt. Of dat werkt hangt erg af van de content die een medium biedt: als gebruikers die ook elders kunnen vinden, vertrekken ze. Een andere optie is om bezoekers eerst naar een videoadvertentie te laten kijken, en ze daarna toegang te geven tot een advertentie-vrije versie van de website. SUPERKLANTVRIENDELIJK ALLEMAAL.